TIEDOTE 3.5. 2016

50 vuotta täyttäneet valtaavat kuntosalit

Suuret ikäluokat kansoittavat tulevina vuosina kuntosaleja, sillä hyvän lihaskunnon ylläpitäminen tiedostetaan hyvinvoinnin ja sujuvan arjen edellytykseksi. 50-70-vuotias terveellä tavalla itsekäs kansalainen panostaa perheensä ohella myös fyysiseen kuntoonsa. Hän on toisaalta myös ahkera ja hyvää palvelua arvostava kuntosalin uskollinen asiakas.

”Tarvitsemme liikuntaa ja kuntoilua enemmän kuin kenties koskaan aikaisemmin”, pohtii syksyllä Järvenpään Spurttiin +50 –kuntosaliin asiakkaaksi kotoutunut 67-vuotias Erkki.

”Monelle kiinnostuksen kuntosaliharjoitteluun herättää tietoisuus siitä, että töissä olisi jaksettava
vielä 10-15 vuotta. Toinen kuntosaliherätyksen hetki on, kun työelämän velvoitteet jäävät pois ja siirrytään nauttimaan eläkevuosista”, kuvaa järvenpääläisen Liikuntakeskus Spurtin toinen kuntosaliyrittäjä Tuire Rinta asiakkaitaan.

”Jokaista tulee kohdella omana yksilönään ja arvioida häntä hänen omilla ehdoillaan. Yli viisikymppinen kuntoilija edellyttää henkilökunnalta asiallista ja hyvää käytöstä. Hän on asiakkaana
haastava, mutta toisaalta myös mielenkiintoinen ja palkitseva.”


Porukalla mukavampaa

Nuorempien tavoin myös varttuneet haluavat liikuntapalvelunsa ilon kautta rakennettuina ja iloa tuottavina elämyksinä. Sen vuoksi Spurtti ja kuntosalilaitevalmistaja HUR ovat tuoneet yhdessä markkinoille uudenlaisen, Spurtissa kehitetyn ja testatun +50-kuntosalin palvelukonseptin, joka kehittää ja vahvistaa keski-ikäisten ja ikääntyvien asemaa liikuntapalvelujen käyttäjinä.

Spurtin kuntosalilla Järvenpäässä palvelut ja tarjonta on luotu konseptin mukaisesti 50-70-vuotiaidelle sopiviksi ja houkuttaviksi.

”Olemme pyrkineet käytettävyyteen,helppouteen ja esteettömyyteen, ja olemme panostaneet myös opastuksen ja liikeohjauksen riittävyyteen. Asiakkaiden käytössä ovat helppokäyttöiset ja
mukavat älyteknologialaitteet, joiden käytössä huomioimme ikääntyvien erityistarpeet”, Rinta kertoo.

”Salille tullaan joko pienryhmissä järjestettävien Starttikurssien kautta tai henkilökohtaisella startilla.
Laadimme jokaiselle henkilökohtaisen harjoitteluohjelman, jonka tuella liikunta saadaan säännölliseksi. Starttikursseilla asiakas saa uusia onnistumisen kokemuksia ja oppii turvalliseen harjoitteluun kivassa porukassa. Tervetuloa mukaan!”

Tuire Rinnan aiheesta laatima ylemmän ammattikorkeakoulun opinnäytetyö tarkastettiin 25.4.2016
Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Vierumäen yksikössä. Rinta on opiskellut Liikunnan johtamisen ja kehittämisen koulutusohjelmassa.

Lisätietoja

Tuire Rinta p. 050-5670947 tuire(at)spurtti.fi

Roope Autio, p. 040-5094993 roope(at)spurtti.fi

Spurtti, Metallimiehenkatu 2-4 A, Järvenpää

www.hurklubi.fi

www.spurtti.fi